Technieken

EFT

Emotional Freedom Techniques

Touch of Matrix (TOM)

Bewustzijnsmethodiek

(Familie) Opstellingen

Inzicht in (familie)systemen

Hypnose & Regressie

Directe toegang tot het onderbewuste

Hypnose & Regressie

Om gelijk met de deur in huis te vallen, hypnose is niet raar of vreemd of eng! Hypnose is een normale staat van zijn waar wij dagelijks meerdere malen in verkeren.

Hypnose is een staat van zijn waarin ons bewuste denken op de achtergrond is waardoor we een directe(re) verbinding hebben met ons onderbewustzijn zonder dat ons ratio hierbij in de weg zit.

Wanneer we met volle aandacht naar iemand zitten te luisteren, een spannende film zitten te kijken en zelfs wanneer onze aandacht getrokken wordt door reclame en marketing bevinden wij ons in een staat van hypnose.

In een staat van hypnose beschrijven en lezen we als het ware direct het onderbewustzijn. Alles wat je hoort, ziet en ervaart wordt, zonder filter van het denken, voor waar aangenomen en opgeslagen in het onderbewustzijn.

Als we onder hypnose teruggaan naar een moment in het verleden, spreken we van Regressie.

Bijvoorbeeld het moment waarop je aangevallen bent door een hond. Het moment waarop je de keuze hebt gemaakt om nooit meer voor een groep te gaan staan. Het moment waarop je een miskraam kreeg.

Dit biedt de mogelijkheid om de ervaring te veranderen. Dat klinkt misschien vreemd, want je kan wat er gebeurt is misschien niet veranderen, maar wel hoe jij je het herinnert en welke conclusies jij op dat moment hebt getrokken. We kunnen ervoor zorgen dat jij het vanuit een ander perspectief ziet. Zodat je anders zal kunnen handelen.

Conclusies die we onbewust hebben getrokken waardoor we bepaalde beperkende overtuigingen hebben, kunnen we dus ombuigen naar helpende overtuigingen.

Want hoe zou het zijn dat je niet de conclusie hebt getrokken om nooit meer voor een groep te gaan staan omdat de presentatie niet lekker liep, maar de overtuiging zou hebben dat elke presentatie die je daarna zou geven alleen maar beter en beter zou zijn..?

Of dat je in plaats dat je enorme angst hebt voor honden omdat je een keer gebeten bent en de conclusie hebt getrokken dat alle honden gevaarlijk zijn, van honden houdt en lekker met ze speelt omdat je weet dat die hond toen alleen maar van jou geschrokken is omdat hij jou niet zag en daarom van zich afbeet..?

Regressie is dus uitermate geschikt om traumatische momenten uit het verleden een andere lading mee te geven, zodat je vrijer zal handelen. Of je nou bewust bent van deze gebeurtenis of niet.

Hypnose & Regressie    Terug    Homepage