Technieken

EFT

Emotional Freedom Techniques

Touch of Matrix (TOM)

Bewustzijnsmethodiek

(Familie) Opstellingen

Inzicht in (familie)systemen

Hypnose & Regressie

Directe toegang tot het onderbewuste

EFT

EFT is een ongelooflijk effectieve en simpele techniek die je ook zelf kan toepassen. Zoals de naam al zegt: “vrij van emoties”. De techniek is afkomstig uit Amerika en er zijn talloze wetenschappelijke artikelen geschreven over de effectiviteit van de techniek.

In ons dagelijks leven komen we situaties tegen waarbij angst, stress of pijn ons belemmeren. Met EFT kunnen we deze fysieke en emotionele ongemakken direct verminderen. Trauma’s zijn vastgezette emoties (vastgezette energie) en deze ontstaan wanneer we onze emoties niet hebben toegelaten in een bepaalde situatie. Het trauma wordt opgelost door de vastgezette emoties vrij te laten en de energie weer te laten stromen (Energie in MOTIE). Dat klinkt misschien vaag en moeilijk, maar dat is het niet.

Stel je voor dat je op jonge leeftijd tijdens het spelen door een grote hond gebeten bent. De buurman trekt je bij je arm weg bij de hond en zegt dat het je eigen schuld is dat je gebeten bent omdat je met een stok aan het spelen was en de hond daarvan schrok. En dat je daarom niet moet huilen, want het is je eigen schuld. Op dat moment gebeurt er van alles. Omdat je niet mag huilen van de buurman en je daarmee je emoties niet toe mag en kan laten, stop je deze weg.

De energie (emotie) wordt vastgezet, er ontstaat een knoop van energie. Je bent niet alleen enorm geschrokken van de hond en dat deze je heeft gebeten, je bent ook geschrokken van de buurman en zijn reactie. Telkens wanneer je een hond ziet of deze dicht bij jou in de buurt komt, zal je deze vastgezette emoties weer ervaren. Niet alleen een angst voor honden, maar ook de overtuiging dat je niet mag huilen en het verhaal dat het je eigen schuld is.

Met EFT klop je op een aantal punten op het lichaam, vooral op het hoofd en op de handen. Op de plekken waar geklopt wordt lopen meridianen. Deze meridianen lopen door ons hele lichaam en kan je zien als de wegen waarlangs alle energie door ons hele lichaam stroomt. De klop-punten raken de hoofd-meridianen die daarmee dus elke plek in het lichaam bereiken. Door op deze punten te kloppen wordt het trauma, de vastgezette energie, wat ook wel als een knoop gezien wordt, losgeklopt en zo komt de emotie vrij. De energie kan daardoor weer vrij stromen en het trauma is opgelost.

Simpel? Zeker! Maar niet minder waar en doeltreffend. Ik verbaas me elke keer weer over de kracht van EFT.

EFT    Terug    Homepage