Artikel  -  Wanneer stop je nou eens met strijden?!

Wanneer stop je nou eens met strijden?!

info@leefgierig.nl | 20 mei 2020 12:00

Wat voor gevoel geeft het jou als je de kranten leest, als je naar het nieuws kijkt op televisie of wanneer je al die berichten langs ziet komen op social media over de situatie waar we ons in bevinden?

Geeft dit een goed gevoel? Voel jij je geïnspireerd? Heb je de neiging om er wat moois van te maken?

Of is het juist het tegenovergestelde? Voel je onmacht, woede, wanhoop, angst, onveiligheid? En wat brengt dat dan met zich mee? Heb je de neiging om dan te gaan strijden? Om op de barricade te gaan staan en te roepen dat het anders moet? Voel je de drang om anderen te overtuigen van het onrecht wat jou en anderen aangedaan wordt?

Dat is precies wat het doet. De manier waarop je naar een situatie kijkt en de gedachten die daarbij omhoog komen bepalen hoe jij je voelt.

In de psychologie is het G-Schema een bekende.

Er is een GEBEURTENIS
Daarop volgt een GEDACHTE
Daaruit ontstaat een GEVOEL
Dat veroorzaakt GEDRAG
En dat heeft een GEVOLG

Het GEVOLG leidt weer tot een GEBEURTENIS en zo heb je het cirkel-model van het G-Schema.

De stap van gebeurtenis naar gedachte is een hele belangrijke. Hier gebeurt het eigenlijk allemaal.

Als je stelt dat je de gebeurtenis niet kan veranderen (daar kom ik later nog op terug) dan zou je dus moeten inbreken op de gedachte. Want als je de gedachte zou kunnen veranderen, dan verandert het gevoel mee, ontstaat er ander gedrag en zijn er ook andere gevolgen.

De gedachten die jij hebt bij een bepaalde gebeurtenis ontstaan door jouw ervaringen, de lering die je daaruit getrokken hebt, het verhaal wat je ervan gemaakt hebt en de overtuigingen die daaruit zijn ontstaan.

Nare gedachten leiden tot een zwaar gevoel, ondermijnend gedrag en negatieve gevolgen.
Fijne gedachten leiden tot een lekker gevoel, vrolijk gedrag en een positief gevolg.

Het enige wat je dus hoeft te doen, is jouw gedachten te veranderen!

Ja makkelijk gezegd... Nou oke, misschien is het niet direct makkelijk, het vergt wat oefening, maar het is wel de moeite waard en het wordt steeds makkelijker. Want jij bent dus verantwoordelijk voor jouw eigen gevoel. En het voelt toch veel beter om je goed te voelen?

Als we nog een stapje verder gaan, zie je dus dat jouw gedachten uiteindelijk leiden tot een gevolg en daarmee een gebeurtenis. Jouw gedachten scheppen dus gebeurtenissen, scheppen jouw realiteit.

Zo binnen, zo buiten. Jouw gedachten en gevoelens creëren jouw buitenwereld. Jij bent daarmee dus (in)direct verantwoordelijk voor de schoonheid in de wereld, de vrede in de wereld.

Waar kies jij voor? Vrede, vrijheid en overvloed? Of Oorlog, onderdrukking en schaarste?

Als jij jouw focus verlegt en aandacht geeft aan positieve gebeurtenissen en gedachten zal jouw gevoel daarin volgen. En gevoelens trekken gelijke gevoelens aan.

Stap uit het oude paradigma van “Eerst zien, dan geloven”. Het is namelijk andersom!
“Eerst geloven, dan zien.” Jouw geloof en jouw intentie creëren jouw werkelijkheid. Geloof in dat wat je wilt zien.

Als je hier ondersteuning in wilt, neem contact met mij op.

   Neem contact op

Hypnose is een prachtige tool om hardnekkige overtuigingen en patronen in jouw onderbewustzijn te veranderen zodat ook jij kan kiezen voor voedende en positieve gedachten.

Je creëert je eigen leven, maak er wat moois van!

Wanneer stop je nou eens met strijden?!    Terug