Artikel  -  Uit onderzoek blijkt dat 99% van de bevolking wordt gemanipuleerd!

Uit onderzoek blijkt dat 99% van de bevolking wordt gemanipuleerd!

info@leefgierig.nl | 24 februari 2020 11:47

Wij worden in de westerse wereld massaal gemanipuleerd door bedrijven, overheden, scholen, instituten, de media en door elkaar.

Hoe kunnen we de mensen laten doen wat wij willen? Simpel, framing en massahypnose. Bedrijven en overheden maken hier “slim” gebruik van. Een ogenschijnlijke onschuldige vorm hiervan is marketing.

Want wat is marketing? Het vermarkten van een dienst of product. Mensen overtuigen dat ze jouw product of dienst nodig hebben, zelfs al heb je helemaal niets aan het product of de dienst die aangeboden wordt.

“Slimme marketeers” kunnen jou iets verkopen dat je helemaal niet nodig hebt. Zij spelen in op bijvoorbeeld een gevoel van leegte, een gevoel van afscheiding of op jouw gezondheid. Want jij wilt toch het beste voor jezelf?!

  • Dit product vult de leegte in jou.
  • Met dit product hoor je wel bij die groep waar je bij wilt horen.
  • Als je dit 2 maal daags gebuikt blijf je gezond.

En als jij denkt dat marketing geen invloed op jou heeft, dan ben je niet de enige. 97% van de mensen is ervan overtuigd dat reclame geen invloed op ze heeft. Maar helaas, hier heb je het toch mis. Het werkt juist omdat we denken dat het geen invloed op ons heeft.

Het publiek overtuigen van jouw visie begint met framing. Een kader schetsen, met gebruik van "feiten" en overtuigende woorden en het aanhalen van "experts" om jouw gedachten een bepaalde richting in te drukken.

Want als uit onderzoek blijkt dat 95% van de bevolking hier geen weet van heeft dan schrik je toch wel even! Des te meer als ik je vertel dat ik de percentages in dit artikel uit mijn duim gezogen heb. Net zoals de onderzoeken waar ik over schrijf.

Het klinkt wel overtuigend toch?! Dat is nou hypnose. Framing en een verhaal. En zo zijn wij geconditioneerd door al die verhalen.

Hoe wij over onszelf denken is samengesteld uit al die verhalen die in ons onderbewustzijn afgespeeld worden. Die verhalen die we hebben meegekregen van onze familie, onze opvoeding en religies, onze scholing, de groepen waar we bij horen en hebben gehoord, de politiek, de media en al die reclame en marketing.

Hoe zou het zijn om die manipulatieve verhalen uit ons systeem te halen? En te mogen luisteren naar het verhaal wat ons echt verder brengt. Over hoe mooi je bent, en hoe tevreden je bent met alles wat je dierbaar is…

In mijn praktijk maak ik gebruik van hypnose om mensen te helpen los te komen van deze oude verhalen. Om overtuigingen als, “ik ben te dik”, “ik rook”, “ik ben allergisch”, “dat zit in mijn familie”, “ik ben nou eenmaal niet zo slim” en nog veel meer onzin te overschrijven met overtuigingen die jou dienen.

Interesse gewekt? Maak snel een afspraak!

   Neem contact op

Uit onderzoek blijkt dat 99% van de bevolking wordt gemanipuleerd!    Terug